HollandPTC heeft een vacature voor een klinisch fysisch medewerker. Lees onderstaand de vacature, of ga direct naar de vacaturepagina.

 

Werken aan veilige medische technologie en patiëntbehandeling

Als klinisch fysisch medewerker werk je bij HollandPTC met een nieuwe therapie, nieuwe apparatuur en nieuwe protocollen. Je focus ligt op de veilige toepassing van medische technologie, je doet metingen voor de veilige behandeling van individuele patiënten maar je doet ook metingen aan high-tech apparatuur voordat een nieuwe tumorbehandeling vrijgegeven kan worden. Projecten in de nabije

toekomst zijn onder andere de implementatie van surface guidance apparatuur en de commissioning van FLASH bestraling.

Waar ga je werken

HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie in Delft. Er werken ongeveer 85 mensen in vaste dienst in de zorg, fysica, research & development en bedrijfsvoering. Daarnaast hebben we artsen, fysici en onderzoekers bij HollandPTC die ook bij een ander instituut of organisatie werken. Samen zorgen we voor de optimale behandeling voor onze patiënten. We hebben hiervoor 2 protonengantries met in-room CT, en een behandelruimte voor de bestraling van oogtumoren. Ook hebben we moderne beeldvormende apparatuur: een dual-energy CT, een 3T MRI en een PET/CT. Daarnaast hebben wij een R&D beamline en diverse labs voor onderzoek. In de labs doen we vooral voorbereidend werk voor experimenten met de beamline.

De afdeling

Je werkt bij de afdeling klinische fysica & informatica met 19 collega’s: 5 klinisch fysisch medewerkers, 9 klinisch fysici, waarvan 3 in deeltijd gedetacheerd vanuit LUMC en Erasmus MC, 2 project-fysici, een klinisch IT specialist, een stafadviseur en een afdelingshoofd. De afdeling is onder andere verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van de medische apparatuur en introductie van innovaties in de patiëntenzorg.

Wat ga je doen

Je bent breed inzetbaar en de volgende taken behoren tot je functie:

 • kwaliteitscontrole van individuele patiëntbehandelingen
 • kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole van het ProBeam systeem op de gantries en van de ooglijn
 • kwaliteitsborging en ondersteuning bij het gebruik van CT, MRI en PET/CT
 • eerste aanspreekpunt voor storingen aan medische apparatuur
 • ondersteunen van, dan wel deelnemen aan de lokale stralingsbeschermingsdienst HollandPTC
 • deelname aan innovatieve projecten in de kliniek, zoals de invoering van nieuwe bestralings- en
  beeldvormende technieken en de optimalisatie van de kwaliteitscontrole

Wie we zoeken

 • Je hebt een afgeronde HBO of universitaire bachelor opleiding Technische Natuurkunde of een gelijkwaardige opleiding.
 • Bij voorkeur heb je enige jaren werkervaring in een relevante technisch-ondersteunende functie in de patiëntenzorg, bijvoorbeeld in de radiotherapie of radiologie. Maar ook als je net bent afgestudeerd, ben je van harte welkom om te solliciteren.
 • Je hebt een afgeronde opleiding tot toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (voorheen niveau 4), of bent bereid deze opleiding te volgen.
 • Ervaring met geavanceerde computergestuurde behandel- en beeldvormende technologieën is een pré.
 • Ervaring met ICT-gerelateerde projecten is een pré.
 • Ook heb je goede communicatieve vaardigheden, ben je flexibel, pak je werk op dat gedaan moet worden en voel je je thuis in een dynamische, multidisciplinaire, klinische en internationale omgeving.

Kom je bij ons werken, dan vragen we je naar je Verklaring omtrent Gedrag. We bellen je referenties na als onderdeel van de selectieprocedure.

Wat bieden wij

Het is een functie voor 36 uur per week. Je krijgt een contract voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Wij volgen de cao UMC; het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4782, – (schaal 09M). Je krijgt 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer van € 0,19 per kilometer.

We werken met reguliere dagdiensten en werkdagen, maar je hebt ook regelmatig een vroege dagdienst en/of zaterdagdienst.

Reageren

Heb je nog vragen over de functie, neem dan contact op met Sven Meijer, klinisch fysisch medewerker, via 088 – 501 8820 of Rob Louwe, operationeel hoofd klinische fysica & informatica, via 06-10343657.

Solliciteren? Wacht niet te lang met je reactie. Als we voor de sluitingsdatum interressante kandidaten hebben, gaan we al met hen in gesprek.

Stuur je motivatiebrief met CV voor 14 september 2022 naar Astrid Moerman, stafadviseur klinische fysica & informatica via recruitment@hollandptc.nl onder vermelding van “vacature klinisch fysisch medewerker”.

We zoeken tegelijkertijd intern en extern naar een nieuwe collega. Zijn jullie allebei even geschikt, dan gaat de interne kandidaat voor.

 

nvkfmadmin

Test informatie