Wat doet FBZ voor jou?

 

Als vereniging ondersteunen we jou vakinhoudelijk; vakbond FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij je werk goed kunt doen. NVKFM is aangesloten bij FBZ en daarmee worden jouw werknemersbelangen behartigd door FBZ als je in loondienst werkt. Nieuwsgierig wat dat precies inhoudt? Lees dan verder.

 

Bij FBZ, de vakbond voor zorgprofessionals, zijn 27 beroepsverenigingen aangesloten. In totaal vertegenwoordigt FBZ daarmee de werknemersbelangen van ruim 46.000 zorgprofessionals in dienstverband. FBZ onderhandelt over arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in tien zorg-cao’s. Daarnaast sluit ze sociaal plannen in instellingen, bijvoorbeeld als sprake is van een fusie of reorganisatie.

Verder kun je ook bij FBZ terecht voor juridische ondersteuning bij arbeidsrechtelijke vragen of kwesties. Bijvoorbeeld als je in een lastig re-integratietraject zit, als je je afvraagt of jouw contract wel conform de cao-afspraken is of als je onverhoopt in een arbeidsconflict belandt.

 

Lees in de factsheet (NVKFM-FBZ factsheet Samen krijgen we meer voor elkaar) wat FBZ nog meer doet en van welke dienstverlening jij gebruik kunt maken.

 

Juridische ondersteuning nodig?

 

Hoeveel uur mag je overwerken? Sluit jouw arbeidsovereenkomst wel aan op de cao? Wat als je in een arbeidsconflict dreigt te komen? En wordt jouw functie wel juist gewaardeerd en beloond? Voor al dit soort vragen kun je terecht bij FBZ Rechtshulp. NVKFM is bij FBZ aangesloten. Daarmee heb jij jaarlijks recht op 10 uur gratis juridische ondersteuning.

 

Natuurlijk ga je er niet van uit, maar je kunt tijdens je loopbaan terechtkomen in een situatie waarin je wel wat juridische ondersteuning kunt gebruiken. Dan is het goed om te weten dat je gebruik kunt maken van FBZ Rechtshulp als je in dienstverband werkt. De juristen van FBZ kennen jouw arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander. Daardoor ben je verzekerd van deskundige juridische bijstand.

Bij FBZ, de vakbond voor zorgprofessionals, zijn 27 beroepsverenigingen aangesloten, waaronder ook NVKFM. Daardoor kun jij een beroep doen op FBZ Rechtshulp als het nodig is.

 

Bekijk de leaflet FBZ Rechtshulp (Leaflet-FBZ-Rechtshulp- NVKFM_01)

Test informatie